Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Meditatieconcert

21 March, 20:30 uur22:30

De vier seizoenen van Ralph Rousseau

Hoe je het ook wendt of keert: de seizoenen vormen onze meest intieme band met de natuur. Met het Heelal, zelfs. We ervaren de majestueuze beweging van de aarde om de zon nergens directer dan met het wisselen van de jaargetijden. Het is dan ook geen toeval dat deze zonnewenden al in de oudste religies een speciale plaats innemen. De belangrijke feesten zijn vaak aan het einde van zomer (oogstfeesten), het begin van de winter, het begin van de lente en op de langste dag.

Ritueelbegeleider Frits van Kempen heeft samen met Neerlands bekendste gambist en Edisonwinnaar Ralph Rousseau een programma opgezet om deze overgangen van de seizoenen met u te vieren. Dat doen we met een vijftal concerten, van midzomernacht tot midzomernacht, steeds op de wisseling van de seizoenen. Frits zal bij elk concert een kort,  passend ritueel begeleiden.

Net zoals de seizoenen zullen de concerten en rituelen een zeer wisselend karakter hebben, maar de klank van de viola da gamba, meditatie en de rituelen zullen steeds een hoofdrol spelen.

Neem een matje en een dekentje mee: dan maak je er een onvergetelijk ligconcert van!

Details

Date:
21 March
Time:
20:30 uur22:30
Event Category:
Website:
https://www.vankempenimpuls.nl/agenda/meditatieconcert-voorjaar/

Venue

martinuskerk
Kerklaan 22
Hoogland, Amersfoort, Netherlands
+ Google Map
Website:
https://www.vankempenimpuls.nl/agenda/meditatieconcert-voorjaar/